چرا احمد توکلی رأی نیاورد؟
انتخاب ۳۰ نفری که در لیست اعتدالیون و نزدیک به دولت بودند از ابعاد مختلفی قابل بررسی است. هرچند این انتخابات در تهران به پایان رسیده اما واکاوی مسیر منتهی به رأی آوردن تمامی افراد این لیست می تواند موجب روشن شدن ابعادی از این موضوع شود که شاید چندان خوش آیند مردم و از جمله افرادی که به لیست موسوم به امید رأى دادند نباشد.
برای نمونه نگاهی به سوابق احمد توکلی به عنوان یکی از نمایندگان شاخص و تأثیرگذار مجلس خالی از لطف نیست.
دکتر احمد توکلی از باسابقه ترین سیاستمداران ایرانی است که وزارت کار و سخنگویی دولت میرحسین موسوی از نخستین و برجسته ترین سوابق وی به شمار می رود. از دیگر سوابق ایشان می توان به تأسیس روزنامه رسالت و روزنامه فردا اشاره کرد، دامنه فعالیت های رسانه ای توکلی به فضای مجازی هم می رسد که وبسایت خبری تحلیلی الف از جمله آن هاست.
توکلی در مجلس هفتم، هشتم و نهم نمایندگی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی را به عهده داشت و همواره نقش فعالی در بررسی ها و قانون گذاری اقتصادی مجلس داشته است. به این سوابق باید ریاست مرکز پژوهش های مجلس را نیز اضافه کنیم.
از دیگر فعالیت های سیاسی احمد توکلی کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری در سال ۷۲ به عنوان رقیب اصلی آیت الله هاشمی رفسنجانی و نامزدی انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۰ به عنوان رقیب اصلی آقای خاتمی است. وی همواره جهت گیری های روشنی در مسائل سیاسی و اقتصادی داشته است و از شاخص ترین منتقدان سیاست های دولت های نهم و دهم بود.
از مهم ترین و قابل توجه ترین انتقادات احمد توکلی نقد حضور سپاه پاسداران در کارهای عظیم اقتصادی و عمرانی است، نقل یکی از سخنان این نماینده مجلس می تواند موضع گیری وی رامشخص تر بیان کند:
((امروز، زمانی است که حاکمیت باید دربارهٔ حضور نظامیان در اقتصاد تصمیم قاطعانه بگیرد. اگر تصمیم درست گرفته نشود، افرادی که قدرت نظامی دارند، دارای قدرت اقتصادی هم میشوند و به آنجا میرسند که قدرت سیاسی را هم در دست بگیرند و این روند با مردمسالاری سازگار نیست؛ با مشی امام و رهبری هم سازگار نیست.))
توکلی همچنین از جمله نمایندگانی بود که از جعفر توفیقی حمایت کرد و از ریاست ایشان در ستاد دکتر عارف که دستمایه تخریب سرپرست وزارت علوم شده بود نیز با ذکر دلیل دفاع کرد.
عدم ورود چنین افرادی به مجلس و در مقابل ورود برخی افراد که فاقد کمترین سوابق سیاسی و اجرایی هستند به عنوان یکی را میتوان یکی از ویژگی های منفی مجلس دهم قلمداد کرد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که جهت دهی به آراء توسط افراد سرشناسی انجام شد که از آن ها انتظار می رفت در کنار اهداف سیاسی مصلحت جامعه را نیز در نظر گیرند.
قطعا عدم ورود افرادی همچون احمد توکلی به منزله یک ضعف بزرگ برای مجلس آینده خواهد بود و نتایج آن به زودی و با تشکیل مجلس دهم آشکار خواهد گشت.
متاسفانه مردم تهران براساس لیست حزب حاکم برقدرت رای دادندواین باعث شدانتخاب اصلح پایمال شودوتوکلی رای نیاورد